u-kharkovi-oskarzhuvatimut-virok-sudu-schodo-zasudzhennya-zlovmisnikiv-za-pidriv-merezhi-aptek

У Харкові оскаржуватимуть вирок суду щодо засудження зловмисників за підрив мережі аптек

 • 17033 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У Харкові прокуратура оскаржуватиме вирок суду щодо засудження зловмисників за підрив мережі аптек та заподіянні тілесних ушкоджень депутату. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Харківської області.

"Прокуратура Харківської області оскаржуватиме вирок суду стосовно трьох членів злочинної групи, які обвинувачуються в організації і вчиненні 13 епізодів умисного знищення та пошкодження майна шляхом підпалу та вибуху, вимаганні з погрозою пошкодження чи знищення майна, незаконному поводженні з вибуховими речовинами, а також нанесенні умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2016-2017 років на території міста Харкова діяла злочинна група з трьох осіб, члени якої організували та здійснили на замовлення третіх осіб 12 підривів і підпалів аптек, а також заподіяли тілесні ушкодження депутату Харківської обласної ради.

Так, 14 вересня 2018 року за погодженням з прокуратурою Харківської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з членів групи за низкою статей Кримінального кодексу України.

"Вироком Московського районного суду міста Харкова від 15 червня 2020 року вказаних трьох осіб визнано винними. Одному члену групи призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, а двом іншим — по 5 років 6 місяців позбавлення волі. Міру запобіжного заходу, тобто тримання під вартою в державній установі "Харківський слідчий ізолятор", залишено без змін", - зазначили в прокуратурі.

Так, вирок законної сили не набрав. Наразі прокурором готується апеляційна скарга на вказане судове рішення у зв’язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи та м’якістю покарання.

Нагадаємо, колишній військовий ЗСУ планував низку терактів на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП