u-kharkovi-planuyut-pobuduvati-reabilitatsiyniy-tsentr-dlya-veteraniv

У Харкові планують побудувати реабілітаційний центр для ветеранів

 • 15329 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Цього року в Харкові створять реабілітаційний центр для ветеранів війни. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер, передає УНН із посиланням на пресслужбу ХОДА.

Реабілітаційний центр створюватимуть на базі обласного госпіталю ветеранів війни.

"У 2019 році було прийнято рішення про побудову тут реабілітаційного центру. Уже на наступній сесії облради ми виділимо гроші для цього. Це трохи більш, ніж 31 млн грн. Такий центр реабілітації зараз відсутній у Харківській області, і його створення дуже важливе для нашого регіону", - сказав голова ХОДА.

Зараз в обласному госпіталі ветеранів війни надають допомогу як ветеранам АТО/ООС і Другої світової, так і учасникам бойових дій на території інших держав – зокрема, війни в Афганістані.

Серед робіт, які планують провести в госпіталі, створюючи належні умови для реабілітації, - побудова басейна (3 на 8 метрів), ванни підводного тяжіння, лікувальних душів, комплексу екстремальної кріотерапії, соляної кімнати тощо. Підготовку для проведення робіт уже розпочали – у закладі звільняють приміщення, де відбуватимуться будівельні роботи. Керівництво закладу розраховує, що в перспективі він зможе надавати допомогу не лише ветеранам війни, але й людям з інвалідністю.

Нагадаємо, у Мінветеранів пояснили, як добровольці можуть отримати статус УБД.

Українські Національні Новини

Суспільство