u-kharkovi-posadovets-vimagav-55-tis-grn-khabariv-za-dokumentatsiyu-dlya-avtonomnogo-opalennya

У Харкові посадовець вимагав 55 тис. грн хабарів за документацію для автономного опалення

 • 14046 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Служба безпеки України викрила і затримала за одержання неправомірної вигоди посадовця міського комунального підприємства "Харківські теплові мережі". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"За інформацією спецслужби, службовець разом з колегами із комунального підприємства та чиновниками районних адміністрацій Харкова налагодив систематичне вимагання та одержання грошей від місцевих мешканців за безперешкодне оформлення і видачу документів, необхідних для встановлення індивідуального опалення. Зокрема, задокументовано, що зловмисник вимагав 55 тисяч гривень з власника житла у багатоквартирному будинку, який планував перейти на автономне опалення", - сказано у повідомленні.

Правоохоронці затримали хабарника у його робочому кабінеті під час одержання першого "траншу" у розмірі 20 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому службовцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, - ред.), та обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності інших посадовців, можливо причетних до протиправної оборудки.

Нагадаємо, голову одного з районних судів Закарпаття викрили на отриманні неправомірної вигоди. Служитель Феміди вимагав та отримав 15 тис. грн від фізичної особи за задоволення цивільного позову.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП