u-kharkovi-provedut-gromadski-obgovorennya-schodo-pereymenuvannya-prospektu-zhukova

У Харкові проведуть громадські обговорення щодо перейменування проспекту Жукова

 • 12516 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. У Харкові пройде громадське обговорення у формі електронної консультації з питання присвоєння імені Маршала Жукова шляхом перейменування проспекту Петра Григоренка. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Харківської міської ради.

Громадське обговорення-електронна консультація відбуватиметься на сайті мерії Харкова.

"Необхідність громадського обговорення цього питання обумовлена надходженням до Харківської міської ради пропозицій від ветеранських організацій міста Харкова щодо повернення історичної назви проспекту в місті Харкові імені Маршала Жукова та з метою залучення представників громадськості до розгляду зазначеного питання…", - сказано у повідомленні.

Обґрунтуванням ветеранських організацій міста Харкова такої пропозиції є історичні події, в яких приймав Г.К. Жуков та які пов’язані з його ім’ям.

Так, звіт за результатами громадського обговорення та узагальнені пропозиції (зауваження), отримані у ході проведення громадського обговорення, будуть оприлюднені не пізніше 01.01.2020 на офіційному веб-сайті Харківської міської ради.

Нагадаємо, 19 червня міськрада Харкова проголосувала за повернення проспекту Жукова.

Уряд планував підготувати звернення до міської ради Харкова і правоохоронців щодо перевірки законності повернення імені радянського маршала Георгія Жукова проспекту в місті.

Раніше в Інституті нацпам'яті УНН повідомляли, що їхні юристи готові подати позов проти мера Харкова Геннадія Кернеса у разі підписання ним рішення про перейменування проспекту.

Так через повернення проспекту Жукова в Харкові було відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Як писав раніше УНН, у червні невідомі особи у Харкові почали замінювати таблички — з пр. Григоренка на пр. Маршала Жукова. Зазначається, що нові вказівники були знайдені на будинках уздовж проспекту №№ 17, 19, 21, 23, 31.

Українські Національні Новини

Суспільство