u-kharkovi-shakhray-pid-viglyadom-likarya-vimanyuvav-groshi-na-likuvannya-ridnikh

У Харкові шахрай під виглядом лікаря виманював гроші на "лікування" рідних

 • 9522 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У Харкові 30-річний чоловік під виглядом лікаря телефонував потенційним жертвам та виманював гроші на "лікування" рідних. Так, загальна сума спричиненого матеріального збитку потерпілим становить майже 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МВС.

"Викрили 30-річного місцевого жителя працівники Московського відділу поліції… В ході слідства встановлено, що чоловік скоював злочини під виглядом лікаря. Зловмисник телефонував потенційним жертвам на мобільний телефон і під приводом того, що їхні родичі потрапили в біду, а також із застосуванням інших шахрайських схем, виманював гроші на "лікування", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що потерпілі, перебуваючи в стані афекту, передавали шахраю чималі суми.

"15 жовтня раніше не судимому 30-річному харків’янину повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 і 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Поліцейські перевіряються причетність чоловіка до вчинення інших аналогічних кримінальних правопорушень", - розповілі у МВС.

Нагадаємо, у Маріуполі затримали двох аферисток, які ошукали пенсіонерку. За 950 тисяч гривень вони пообіцяли зняти з неї смертельну порчу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП