u-kharkovi-vidkrili-spravu-cherez-ogoloshennya-kernesa-merom

У Харкові відкрили справу через оголошення Кернеса мером

 • 15076 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Харківська обласна прокуратура відкрила провадження щодо голови Харківської територіальної виборчої комісії Ольги Мозгової, яка оголосила обраним міським головою Геннадія Кернеса без повторного складання ним присяги. Про це журналісту УНН повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Кримінальне провадження зареєстровано в ЄРДР 11 січня 2021 року за заявою депутата ХМР Мустафаєвої А.Е. щодо порушень вимог Виборчого кодексу України та ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" за ч. 1 ст 367 ККУ (службова недбалість – ред.)", - сказав Чубенко у відповідь на запитання, чи відкрито провадження щодо голови Харківської ТВК Ольги Мозгової.

Раніше депутатка Харківської міськради від партії "Слуга Народу" Аліна Мустафаєва опублікувала на своїй сторінці у Facebook відповідь прокуратури на її звернення про відкриття провадження щодо Мозгової. "Харківська обласна прокуратура за моїм зверненням порушила справу проти голови Харківської ТВК Ольги Мозгової. Саме вона оголосила, що обраний міським головою Геннадій Кернес не повинен повторно складати присягу", - прокоментувала депутат опублікований документ.

Додамо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня у віці 61 року у Німеччині. Його поховали на харківському міському кладовищі № 2.

Як повідомляв УНН, 9 грудня під час першої сесії міської ради Геннадій Кернес був оголошений міським головою, не дивлячись на його відсутність та без складання присяги. Представник виборчокому нагадала, що Кернес складав присягу 2010 року, коли був вперше обраний мером Харькова. 

Геннадій Кернес був секретарем Харківської міської ради протягом 2002 та протягом 2006–2010 років. В 2010 році вперше був обраний міським головою. Кернес був обраний мером Харкова під час останніх місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року з результатом 60,34% голосів виборців.

Українські Національні Новини

Політика