u-kharkovi-vikrili-psevdo-reabilitatsiyniy-tsentr-de-silomits-utrimuvali-lyudey

У Харкові викрили псевдореабілітаційний центр, де силоміць утримували людей

 • 10482 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Прокуратура припинила діяльність псевдореабілітаційного центру, де "лікували" знущаннями, побоями та молитвами. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

"Сьогодні, 24 липня 2019 року, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного позбавлення волі, або викрадення людей (ч. 2 ст.146 КК України) на території закладу проведено санкціонований судом обшук, у ході якого встановлено 19 громадян віком від 27 до 65 років, які примусово перебували у реабілітаційному центрі нібито з метою лікування", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що громадяни повідомили, що їх виловлювали на вулицях або забирали з дому та привозили до цього центру проти їх волі. Там їх примушували підписувати договори щодо начебто добровільного проживання у закладі, відбирали документи, телефони та особисті речі. Щоб "пацієнти" не втекли, за ними постійно слідкували, а вікна будинку облаштували металевими решітками.

"Слід зазначити, що серед мешканців центру були не тільки громадяни України, але й іноземці. Зокрема, мусульмани. Їх, наприклад, "лікували" християнськими молитвами та примушували проти волі читати Біблію. Ще одним методом "лікування" алкогольної та наркотичної залежності стали знущання та фізичне насилля", - зазначається в повідомленні

Також, наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи та особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, на Харківщині викрито псевдореабілітаційний центр для наркозалежних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП