u-khersoni-okupanti-poshiryuyut-listivki-iz-zaklikami-do-kolaboratsiyi-z-vorogom

У Херсоні окупанти поширюють листівки із закликами співпрацювати з ворогом

 • 102027 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. У Херсоні російські окупанти поширюють серед містян листівки із закликами до колаборації з ворогом та звинуваченнями  в агресії самих українців і їхню владу. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

Цитата

У Херсоні російські окупанти поширюють серед містян листівки з закликами до колаборації з ворогом та називають винними в агресії самих українців та обрану ними владу. Через агітаційні матеріали рашисти намагаються переконати цивільних мешканців у тому, що росія діє "на благо українців"", — написала Денісова.

Додамо

Як наголосила омбудсмен, окупанти не допускають до області гуманітарні вантажі, а награбоване майно, продукти харчування, сільськогосподарську техніку та обладнання відправляють до тимчасово окупованого Кримського півострова.

Денісова зазначила, що реальна картина "російського блага" - це супутникові знімки компанії Planet Lab, на яких видно, що за час окупації на херсонському міському цвинтарі з’явились щонайменше 824 нові могили.

Цитата

“Терор, жорстоке поводження та вбивства мирних жителів на окупованих територіях це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини рф в Україні”, – написала Денісова.

Нагадаємо

Російські окупанти 16 квітня обстріляли системами залпового вогню прифронтові села Херсонської області і в районі сіл Криворізького району.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП