u-khersoni-pokhovali-katerinu-gandzyuk

У Херсоні поховали Катерину Гандзюк

 • 37718 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Активістку Катерину Гандзюк, яка померла після нападу на неї з кислотою, поховали сьогодні у Херсоні. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Катерину Гандзюк поховали на кладовищі "Геологів" у Херсоні. Провести активістку в останню путь прийшли її родичі, друзі, знайомі, колеги. Поблизу могили активісти запалили фаєри. Таким чином вони попрощалися з Гандзюк.

Церемонія прощання з активісткою відбулася напередодні у херсонському обласному палаці молоді та студентів. Туди прийшли близько сотні людей. Попрощатися приїхали й з інших міст України. Був присутній мер міста Володимир Миколаєнко. Водночас голову Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва на церемонію не пустили "на прохання близьких і друзів Катерини".

Нагадаємо, через велику кількість охочих попрощатися з Катериною Гандзюк церемонію перенесли на 13 годину дня.

Як повідомляв УНН, 31 липня невідомі облили Гандзюк кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки понад 30% шкіри. Активістка перенесла 11 операцій, однак не витримала важкої травми. Жінка померла 4 листопада у лікарні, де вона перебувала протягом останніх місяців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП