u-khmelnitsku-komandira-pozhezhno-ryatuvalnoyi-chastini-dsns-zasudili-za-zbut-narkotikiv

У Хмельницьку командира пожежно-рятувальної частини ДСНС засудили за збут наркотиків

 • 17763 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У Хмельницьку одному командиру пожежно-рятувальної частини ДСНС суд призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна за збут наркотиків. Обвинувальний акт щодо його спільника направлено до суду. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Хмельницької обласної прокуратури.

"…завершено досудове розслідування за фактами збуту психотропної речовини амфетамін та особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що двоє командирів відділень пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в області разом із ще одним громадянином налагодили злочинну схему "реалізації" наркотичних та психотропних речовин гуртовими партіями.

З метою наживи, в орендованому приміщенні у міста Хмельницькому спільники, незаконно придбавши наркотичні засоби та психотропні речовини, зберігали їх та фасували залежно від отриманого замовлення. У подальшому ці заборонені в обігу речовини вони безпосередньо, а також через поштову мережу незаконно збували на території регіону та України.
Загалом у ході санкціонованих судом обшуків виявлено та вилучено пакунки з канабісом, амфетаміном, у тому числі підготовлені до відправки "споживачам", рослини конопель, пристрої для куріння канабісу.

"Обвинувальний акт стосовно одного командира за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб та предметом таких дій були психотропні речовини у великих розмірах) уже розглянуто судом та йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - розповіли в прокуратурі.

Дії іншого командира кваліфіковано за ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб та предметом яких були психотропні речовини у особливо великих розмірах). Обвинувальний акт стосовно нього направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Нагадаємо, у Хмельницькому Служба безпеки України блокувала діяльність наркоугруповання, організованого посадовцями Державної служби із надзвичайних ситуацій. Під час обшуків було виявлено наркотиків та психотропів на суму понад пів мільйона гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП