u-khodi-ataki-na-skhodi-kongo-boyoviki-vbili-schonaymenshe-107-lyudey

У ході атаки на сході Конго, бойовики вбили щонайменше 107 людей

 • 18895 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Щонайменше 107 тіл було виявлено у двох селах на сході Демократичної Республіки Конго після нападів групи Кооперативу розвитку Конго (CODECO). Про це інформує УНН з посиланням на службу Kivu Security Tracker, що спеціалізується на насильстві в східній частині ДРК.

Деталі

Тіла були виявлені в селах Дродро та Ларгу та прилеглих районах на території Джугу та провінції Ітурі після нападів CODECO у неділю та понеділок, повідомила служба Kivu Security Tracker.

"Переважна більшість загиблих – цивільні особи", – заявили у групі.

За словами місцевої влади, ополченці CODECO завдали удару за місцем проживання внутрішньо переміщених осіб у Дродро та частини приходу села, підпалили кілька укриттів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через бойові дії у східному Конго, близько 11 тисяч біженців втекли до Уганди

Доповнення

Минулого тижня Kivu Security Monitor повідомив, що щонайменше 1 137 мирних жителів було вбито в Північному Ківу та Ітурі з того часу, як у травні президент Фелікс Чісекеді оголосив "осадове становище" у двох неспокійних провінціях.

Ці дані були оприлюднені після того, як парламент ДР Конго в 12-й раз продовжив дію надзвичайного заходу, відповідно до якого вищі цивільні посадові особи були замінені армійськими офіцерами, незважаючи на повідомлення про те, що це мало вплинуло на стримування насильства.

CODECO, бойовики якого здебільшого складаються з етнічної групи ленду, звинувачується у вбивстві сотень мирних жителів у районі Джугу в Ітурі з 2019 року.

Конфлікт між ДРК та CODECO з 1999 по 2007 рік призвів до загибелі приблизно 50 тисяч осіб. Внаслідок війни мільйони людей загинули через голод та хвороби.

Українські Національні Новини

Новини Світу