u-khodi-reydu-izrayilyu-na-boyovikiv-na-zakhidnomu-berezi-zaginuli-chotiri-palestintsi

У ході рейду Ізраїлю на бойовиків на Західному березі загинули чотири палестинці

 • 500553 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Ізраїльські сили вбили чотирьох палестинців, зокрема підлітка, на окупованому Західному березі, останній смертоносний рейд на Дженін, який, за словами Ізраїлю, був націлений на «озброєних підозрюваних», передає УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

Ізраїльська армія спочатку заявила, що війська «нейтралізували» двох підозрюваних бойовиків у місті на півночі Західного берега, звинувативши їх у «терористичній діяльності».

Представник армії пізніше додав, що «озброєні бойовики відкрили вогонь а, сили відповіли бойовою стріляниною».

Міністерство охорони здоров'я Палестини повідомило, що в ході рейду було поранено ще 23 особи, п'ятеро з них серйозно.

Серед убитих були Омар Авадін, 16 років, Луай аль-Зугайр, 37 років, Нідал Хазім, 28 років, та Юссеф Шрім, 29 років. «Ісламський джихад» оголосив Хазіма одним із своїх членів, а озброєне крило ХАМАСу «Бригади Аль-Кассам» заявило, що Шрім належав до їхньої групи.

У заяві «Ісламського джихаду» йдеться про те, що Ізраїль «заплатить ціну за ці злочини».

ХАМАС назвав останній рейд «злочином», попередивши, що він не залишиться «без відповіді».

Рейд проводиться за кілька днів до запланованої на неділю зустрічі між палестинськими та ізраїльськими офіційними особами на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх для переговорів, спрямованих на зниження напруженості напередодні мусульманського місяця посту Рамадан.

Салех аль-Арурі, заступник голови політбюро ХАМАС, сказав, що ризик ескалації повністю «залежить від порушень ізраїльської окупації в Палестині та в мечеті Аль-Акса», розташованої в анексованому східному Єрусалимі.

Аль-Акса, мечеть, що перебуває під керуванням Йорданії, є третьою святинею ісламу, побудована на вершині Храмової гори, найсвятішого місця юдаїзму.

Українські Національні Новини

Новини Світу