u-khorvatiyi-nezadovgo-do-parlamentskikh-viboriv-spalakhnuv-koronavirusniy-skandal

У Хорватії незадовго до парламентських виборів спалахнув коронавірусний скандал

 • 20675 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Ризикуючи міжнародною репутацією Хорватії, яка головувала в Європейському Союзі у першій половині 2020 року, глава СДП і лідер коаліції RESTART Давор Бернардіч зробив провокаційну заяву щодо ситуації з епідемією коронавірусу, що може мати відношення і до України. Про це повідомляє УНН з посиланням на місцеве видання Net.hr.

"Сьогодні Хорватія є небезпечною країною для здоров'я громадян, тому що, якби вона була безпечною, кампанія могла б проходити у відповідних умовах", - проголосив він.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович відповів йому, що "Хорватія є безпечною країною, і що ситуація перебуває під контролем".

"Хорватія - безпечна країна. Що стосується коментарів Бернардіча, то на відміну від нього ми, під час пандемії зберегли робочі місця, загальну зайнятість і захистили права працівників. Це означає відповідальну політику і безпечну Хорватію", - заявив хорватський прем'єр-міністр.

Дострокові парламентські вибори в Хорватії повинні відбутися 5 липня.

Пропозицію про розпуск парламенту висунула правляча коаліція, і 18 травня депутати парламенту Хорватії більшістю голосів проголосували за саморозпуск цього скликання.

Прем'єр-міністр Хорватії і лідер Хорватського демократичного союзу (ХДС) Андрій Пленкович раніше заявляв, що партія зможе знову отримати підтримку виборців і розраховує сформувати коаліцію з нинішніми партнерами.

Головними конкурентами за місця в хорватському парламенті традиційно стануть Соціал-демократична партія президента Мілановича і Хорватська демократична співдружність прем'єра Андрія Пленковича.

Нагадаємо, що раніше Хорватія першою з країн Євросоюзу відкрила своє небо для громадян України з чартерної програмою, яка повинна стартувати вже 4 липня.

Раніше Почесний Консул України в Хорватії Івіца Піріч зі свого боку повідомив, що таке оперативне рішення про відновлення авіасполучення між Україною і Хорватією стало можливим завдяки взаємним зусиллям двох дружніх країн.

Хорватія однією з перших в Європі подолала пандемію коронавірусу. Зараз країна має одну з найкращих епідеміологічних ситуацій в Євросоюзі.

"Завдяки цьому Хорватія є одним з найбезпечніших туристичних напрямків. Громадяни України можуть прибути до Хорватії, маючи туристичний ваучер без обмежень. Для ділових подорожей також немає перешкод, якщо вони підтверджуються бізнес-запрошенням", - повідомив консул.

"Звичайно, туристичний бізнес в Україні уважно спостерігає за подіями в Хорватії і за тими заявами, які роблять політичні лідери цієї країни. Ми зацікавлені в тому, щоб Хорватія, як і було заплановано, як можна швидше стала приймати на відпочинок українських туристів. Заяви деяких політиків в Хорватії, про те, що країна не є безпечною і надійною, оптимізму нам не додають. Ми сподіваємося, що здоровий глузд переможе, і Хорватія вже на початку липня гостинно відкриє свої готелі для наших громадян", - повідомила менеджер туристичної агенції "ТурПодол" по балканських країнах Катерина Васильченко.

Нагадаємо, українська делегація зустрілася з прем'єром Хорватії: деталі.

Українські Національні Новини

Новини Світу