u-khvorogo-na-difteriyu-kiyanina-ye-fiktivni-zapisi-pro-scheplennya-u-medkarttsi

У хворого на дифтерію киянина є фіктивні записи про щеплення у медкартці

 • 19980 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. У дев'ятирічного учня ліцею №303 міста Києва, який захворів на дифтерію, в медичній картці є записи про здійснення вакцинації від хвороби, тоді як його мати повідомила про відмову від цих щеплень. Про це повідомив директор комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги Дарницького району м. Києва" Юрій Сміщук під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Згідно з записами у медичній карточці, дитина спостерігається у нас з 15-го року. Щодо щеплення від дифтерії, то згідно із записами, вони робились востаннє в 2013 році, коли дитина обслуговувалась, спостерігалась і лікувалась в іншому лікувальному закладі. Чутки (щодо відмови матері хлопця від щеплення проти дифтерії – ред.) і до мене дійшли, але в картці є записи, що щеплення зроблені", - зазначив Сміщук.

За його словами, крім того, в картці є відмітки про відмову матері від інших щеплень.

При цьому завідуюча відділенням для лікування хворих з інфекційним ураженням нервової системи Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні Наталя Чемеркіна повідомила, що їй в особистій бесіді мати хворого хлопця зізналась, що щеплення від дифтерії у нього не було.

"Мені мама сказала, що дитинка не щеплена від дифтерії", - наголосила медик.

Нагадаємо, у Києві захворів один з учнів ліцею №303, який не мав щеплення через відмову батьків.

Українські Національні Новини

Суспільство