u-kiberpolitsiyu-nadiyshlo-blizko-200-povidomlen-pro-virus

У кіберполіцію надійшло близько 200 повідомлень про вірус

 • 8369 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Станом на 18:30 до call-центру Департамент кіберполіції Національної поліції України надійшло близько 200 заяв про ураження комп'ютерних систем державних та приватних організацій, а також пересічних користувачів вірусом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Міністерство внутрішніх справ України, передає УНН.

"Станом на 18:30 до call-центру Департамент кіберполіції Національної поліції України надійшло близько 200 заяв про ураження комп'ютерних систем державних та приватних організацій, а також пересічних користувачів комп'ютерних мереж", - йдеться у повідомленні.

У МВС зазначили, що повідомлення про вірус продовжують надходити.

"За фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів або автоматизованих мереж розпочато кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України. Наразі працюють спеціалісти Департаменту кіберполіції, Служби безпеки України та інших профільних служб, аби встановити причини та спроби ураження комп'ютерних мереж за допомогою шкідливого програмного забезпечення", - додали у відомстві.

В МВС радять у разі виявлення підозрілих операцій на комп'ютері повідомити про це до поліції для негайного реагування.

Як повідомляв УНН, сьогодні, 27 червня, ряд державних органів влади, фінансових установ та великих підприємств, зокрема і міжнародних аеропортів піддалися масованій кібер-атаці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП