u-kirgizstani-zayavili-scho-es-viznaye-legitimnim-prezidenta-zheenbekova

У Киргизстані заявили, що ЕС визнає легітимним президента Жеенбекова

 • 13246 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Європейський Союз визнає президента Киргизької Республіки Соронбая Жеенбекова єдиною конституційною владою. Про це йдеться в посланні Верховного комісара ЄС Жозепа Борреля, яке опублікував сайт президента Киргизії, передає УНН.

"Європейський Союз залишається щирим другом і надійним партнером Киргизстану, якому небайдужа доля парламентських демократій", - сказав Боррель у заяві.

Зазначається, що ЕС вважає, що у президента Киргизстану є достатньо сили та механізмів для регулювання складних ситуацій.

Як повідомляв УНН, 10 жовтня депутати парламенту Киргизстану затвердили на посаді прем'єр-міністра засновника партії "Мекенчіл" Садира Жапарова і новий склад уряду. За словами Жапарова, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков сказав, що після того, як парламент затвердить нового прем'єр-міністра, він підпише заяву про відставку протягом 2-3 днів.

Нагадаємо, під час протестів у столиці Киргизії, які розпочалися 5 жовтня після парламентських виборів, постраждали сотні людей, одна людина загинула. Президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков заявив про спробу захоплення влади в країні. Згодом ЦВК країни визнала недійсними результати виборів. У країні ввели комендантську годину та затримали експрезидента Киргизії Алмазбека Атамбаєва, якого під час протестів демонстранти звільнили з СІЗО.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Боксер Лопес назвав головний козир перед боєм з Ломаченком

     • 12064 переглядiв

    В Ірані за рік стратили щонайменш 280 людей - ООН

     • 12564 переглядiв

    Поета Миколу Петренка завтра поховають у Львові

     • 14598 переглядiв

    На Хмельниччині сталася смертельна ДТП за участі прокурора

     • 69249 переглядiв