u-kitayi-ne-pidtverdili-informatsiyu-pro-mozhliviy-vizit-kim-chen-ina-v-krayinu

У Китаї не підтвердили інформацію про можливий візит Кім Чен Ина в країну

 • 7843 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У Міністерстві закордонних справ Китаю не підтвердили інформацію про можливе прибуття у китайське портове місто Далянь лідера КНДР Кім Чен Ина. Про це на брифінгу повідомив офіційний представник МЗС Китаю Ген Шуан, передає УНН з посиланням на РІА Новини.

"На даний момент у нас немає відповідної інформації, щоб вам повідомити, Китай і КНДР є близькими сусідами, ми підтримуємо звичайні взаємні контакти і обміни", - повідомив Шуан.

Як повідомляв УНН, раніше деякі японські ЗМІ повідомляли про те, що неназваний представник КНДР, ймовірно, високопоставлений член керівництва країни прибув у вівторок з візитом в китайський портове місто Далянь (північно-східна провінція Ляонін). Відзначено, що це міг бути лідер КНДР Кім Чен Ин.

Нагадаємо, CCTV (Центральне телебачення Китаю) повідомило, що Кім Чен Ин наприкінці січня в рамках чотириденного візиту в КНР зустрівся в Пекіні з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Ця поїздка стала для північнокорейського лідера першим закордонним візитом після приходу до влади в КНДР в грудні 2011 року. В ході зустрічі з Сі Цзіньпіном Кім Чен Ин запросив його відвідати Пхеньян і китайський лідер прийняв це запрошення. За словами голови КНР, Пекін буде сприяти безперервному зміцненню співпраці з Пхеньяном заради миру і захисту загальних інтересів двох держав з метою підвищення добробуту їх народів, зміцнення миру і стабільності в регіоні.

"Нам потрібно приділити особливу увагу зміцненню контактів між представниками молоді Китаю і КНДР, успадкувати існуючі дружні традиції", - зазначив Сі Цзіньпін.

Українські Національні Новини

Новини Світу