u-kitayi-pomerla-samka-ridkisnoyi-v-sviti-cherepakhi

У Китаї померла самка найрідкіснішої в світі черепахи

 • 11143 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. У зоопарку китайського міста Сучжоу померла остання самка найрідкіснішою черепахи в світі - гігантської м'якотілої черепахи Свінхо (Rafetus swinhoei). Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Згідно з інформацією видання, за день до смерті черепахи, якій було вже більше 90 років, вчені спробували зробити їй штучне запліднення, але процедура пройшла невдало. У самки взяли зразки тканин яєчників для вивчення. Попередній огляд показав, що у черепахи не було явних проблем зі здоров'ям. Тим часом місцева влада планує провести розтин в присутності міжнародної групи вчених, для того щоб прояснити причину смерті тварини.

Варто відзначити, таким чином в світі залишилося всього три черепахи даного виду. У зоопарку Сучжоу є ще один самець цього виду. Крім того, дві черепахи живуть в дикій природі у В'єтнамі, проте їх стать не встановлено.

Нагадаємо, батьківщиною гігантських м'якотілих черепах Свінхо (Rafetus swinhoei) є Китай і В'єтнам. Вони зустрічалися в річці Янцзи і озері Тайху. При цьому розмір панцира у тварин досягав 1 метра в довжину і 70 см в ширину, при цьому важити вони могли 100 кг.

Підкреслимо, що Міжнародний союз охорони природи відносить черепах Свінхо до видів, що знаходяться на межі повного зникнення.

Раніше УНН повідомляв, що на Галапагоських островах учені знайшли гігантську черепаху, вид якої вважали вимерлим більше 100 років тому.

Українські Національні Новини

Новини Світу