u-kitayi-v-rezultati-lavini-10-osib-vidrizani-vid-zovnishnogo-svitu

У Китаї в результаті лавини 10 осіб відрізані від зовнішнього світу

 • 7200 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Сьогодні в гірській місцевості міського округу Чанцзи Синьцзян-Уйгурського автономного району (Північно-Західний Китай) сталося сходження снігової лавини, в результаті чого 10 людей опинилися відрізаними від зовнішнього світу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

Як повідомила місцева влада, в даний час на місце події прибувають пожежно-рятувальні сили з Урумчі і Чанцзі.

У протипожежну службу міста Урумчі об 11.04 понеділка надійшла інформація, що на території однієї з волостей повіту Урумчі сталося сходження лавини, через яку в пастці опинилися 10 осіб.

Протипожежна служба Урумчі відразу ж відправила машини і пожежних на місце НП. За підсумками багаторазових контактів з тими, хто поінформував про подію, вдалося уточнити ъъ точне місце. Лавина сталася в одній з волостей сусіднього міста Чанцзи.

У пожежній службі Урумчі відзначили, що за наявними у них даними, одна людина з тих, які опинилися в пастці постраждала, фізичний стан ще однієї оцінюється як слабкий. Крім цього, наявних у людей запасів їжі вистачить тільки на один день.

Щоб дістатися пішки до місця сходження лавини по суші буде потрібно два дні, тому місцева влада вже запросила задіяти вертоліт в рятувальній операції.

Як повідомляв УНН, завтра в Карпатах збережеться лавинна небезпека.

Українські Національні Новини

Новини Світу