u-kitayi-vschukhaye-achs

У Китаї вщухає АЧС

 • 10044 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Міністерство сільського господарства і сільських справ КНР повідомило про уповільнення темпів поширення вірусу африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на porkbusiness.com.

Повідомляється, що в травні поточного року на території країни було зареєстровано 44 спалахи захворювання, в грудні 2018 року - 99.

"Не дивлячись на те, що кількість спалахів йде на спад, загальна картина з АЧС в Китаї залишається похмурою", - коментує заступник міністра сільського господарства і сільських справ КНР Цюй Дун'юй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У В'єтнамі розповіли про успіхи в розробці вакцини проти АЧС

Також наголошується, що через АЧС, яка бушує в КНР з серпня минулого року, загинуло в цілому 1,2 млн тварин.

Відзначимо, що в Україні також продовжують фіксувати нові спалахи АЧС. У минулому році контролери заявили про 145 випадків хвороби, виявлених в різних регіонах країни, в цьому році їх уже більше 20.

Епідемія завдає колосальних збитків українським свинарям.

При цьому, за даними "Центру підвищення ефективності в тваринництві", за сім років власники господарств отримали менше 1% від належних грошових компенсацій.

З метою мінімізації збитків фермерів від АЧС тваринники вимагають від КМУ знизити або тимчасово скасувати податки для свинарів.

А депутат Сергій Тригубенко вважає за необхідне відновлення практики страхування від АЧС в Україні.

У Мінагро з політиком згодні, однак поки так і не змогли запропонувати робочий механізм страхування фермерств від ризику епідемії.

Українські Національні Новини

Новини Світу