u-kitayi-zayavili-scho-mozhut-virishiti-pitannya-tayvanyu-siloyu

У Китаї заявили, що можуть вирішити питання Тайваню силою

 • 375696 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Речник Комуністичної партії Китаю Сунь Єлі під час пресконференції в Пекіні заявив, що Китай залишає за собою право застосувати силу для розв'язання питання Тайваню, проте пріоритетом є мирне возз'єднання з островом, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Возз'єднання Китаю і Тайваню відповідає інтересам усіх, включаючи співвітчизників Тайваню", - заявив він.

Деталі

Він додав, що Китай залишає за собою право застосувати силу проти Тайваню як останній засіб за вимушених обставин, хоча мирне возз’єднання є його першим вибором.

"Президент Сі Цзіньпін готовий виграти третій п'ятирічний термін на посаді генерального секретаря правлячої партії, найвпливовішу посаду в країні, на з'їзді, який проходитиме у Великій залі народу в Пекіні протягом тижня, починаючи з неділі", - наголосив Сунь Єлі.

Доповнення

Президент Тайваню Цай Інвень заявила, що Тайвань не покладатиметься на інших у своєму захисті.

Китай, який вважає Тайвань своєю територією, провів великомасштабні військові навчання, щоб продемонструвати своє невдоволення серпневим візитом туди спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

З того часу китайські військові дії продовжуються, хоча й набагато меншою мірою. Китайські військові літаки продовжували регулярно перетинати "серединну лінію" в Тайванській протоці, яка протягом багатьох років була неофіційним бар'єром.

Українські Національні Новини

Новини Світу