u-kiyevi-anonsuvali-perenesennya-mafiv-na-inshi-lokatsiyi-prichina

У Києві всі кіоски біля метро перенесуть в інше місце: причина

 • 159243 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. У Києві МАФи, розташовані біля станцій метро, демонтують та перенесуть на інші локації, тому що вони перешкоджають доступу до захисних укриттів під час повітряної тривоги. Про це повідомляє УНН з посиланням на Київську міську державну адміністрацію. 

Деталі

"МАФи біля станцій метро, що перешкоджають доступу населення до укриттів, демонтують і перенесуть на інші локації. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони міста Києва. Підприємцям, які мають дозвільні документи, запропонують інше доступне місце для діяльності", - ідеться в повідомленні.

Власників поінформують про необхідність перенесення тимчасових споруд і причини такого рішення. У триденний термін вони повинні самостійно демонтувати і перенести торгові точки.

"Місто сподівається на розуміння з боку підприємців, адже в умовах воєнного стану пріоритетом є безпека людей. Станціями метро як укриттями користується близько 1500 осіб", – додали в КМДА.

Нагадаємо 

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №7398 щодо будівництва мережі укриттів для захисту населення. Законопроект передбачає термінове розгортання в Україні мережі бомбосховищ, зокрема й у новобудовах.  Містобудівна документація має включати інформацію про плановані інженерно-технічні заходи цивільного захисту.

Українські Національні Новини

Київ