u-kiyevi-khochut-zaboroniti-vstanovlyuvati-konditsioneri-na-fasadakh-istorichnikh-budivel

У Києві хочуть заборонити встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель

 • 20226 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. У Київській міській раді зареєстрували рішення щодо заборони змінювати форму вікон, балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

"Нарешті в Києві скажуть "ні" горе-балконам та кондиціонерам, які спотворюють фасади! Дуже позитивно сприйняв новину, що у Києві пропонують заборонити змінювати форму вікон, балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель. У Київраді зареєстрували таке рішення", — повідомив Парцхаладзе.

З його слів, хаотичне скління і прибудова балконів у житлових будинках є небезпечним для жителів і звичайних перехожих.

"Тому що у більшості випадків ці будівельні роботи виконуються на власний розсуд, без дозволів, правильних прорахунків і в цілому розуміння в будівництві", - пояснили у Міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатоповерхівки пропонують будувати по всій Україні

Крім того, Парцхаладзе закликав інші міста України доєднатися до цієї ініціативи.

Він підкреслив, що з 1 жовтня 2018 року в Україні діє нова зміна у державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків, якою дозволено скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції житлових будинків. Відповідно до попередніх норм, скління балконів у багатоповерхівках при їх проектуванні дозволялося лише на 1-3 поверхах, через що багато громадян потім робили це самостійно, псуючи вигляд будівель та створюючи додаткові загрози для безпеки жителів та перехожих.

"Зараз ми дозволили проектувати скління на всіх поверхах. Мається на увазі централізоване скління при проектуванні і будівництві в єдиному стилі, а не самостійні зміни чи добудови власниками квартир", — додав заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть позбутись радіоточок у квартирах

Нагадаємо, з 1 квітня в готелях обов’язково проектуватимуть універсальні номери.

Українські Національні Новини

Київ