u-kiyevi-na-institutskiy-vidtvoryat-podiyi-20-lyutogo-2014-roku-u-ramkakh-slidchogo-eksperimentu

У Києві на Інститутській відтворять події 20 лютого 2014 року у рамках слідчого експерименту

 • 12919 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Святошинський районний суд Києва зобов’язав сторону обвинувачення провести слідчий експеримент у кримінальному провадженні щодо п’ятьох екс-бійців спецпідрозділу "Беркут" - Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, обвинувачених у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року, і оголосив перерву в засіданнях до 11:30 18 квітня, передає кореспондент УНН.

Проте засідання ще триває, оскільки суд вирішує питання продовження строків тримання під вартою обвинувачених.

"Клопотання сторін захисту та обвинувачення і представника потерпілих Закревської про надання доручення стороні обвинувачення провести певні слідчо-розшукові дії задовольнити", - сказав головуючий суддя.

За його словами, суд також доручив стороні обвинувачення провести слідчий експеримент на вул. Інститутської, зокрема відтворити події 20 лютого 2014 року.

За рішенням суду, слідчий експеримент фіксуватиметься за допомогою фото та відео зйомки.

"У разі необхідності окремі експерименти проводити у темну пору доби для об’єктивності результатів", - йдеться у рішенні суду.

Колегія суддів постановила, що слідчий експеримент має бути проведений до 18 квітня, а його результати мають надійти до суду до 1 липня 2017 року.

При цьому ГУ НП у Києві має забезпечити громадський порядок під час проведення слідчого експерименту.

Нагадаємо, колишні бійці спецпідрозділу “Беркут”, яких звинувачують у вбивствах на Майдані, не визнають власної вини за жодним із пунктів.

Усього, як повідомляв прокурор Генеральної прокуратури України Яніс Сімонов, вдалось ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській. 20 із них зараз у розшуку.

У лютому цього року суд об’єднав кримінальні провадження щодо колишніх працівників спецпідрозділу “Беркут” Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янишевського, обвинувачуваних у розстрілі 48 активістів Євромайдану, з провадженням щодо Зінченка і Аброськіна, яких обвинувачували в убивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, від 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

Нагадаємо, суд продовжив арешт п’яти екс-беркутівців до 17 березня.

Українські Національні Новини

Суспільство