u-kiyevi-na-kompyuterakh-derzhavnoyi-sudovoyi-administratsiyi-nezakonno-maynili-kriptovalyutu

У Києві на комп'ютерах Державної судової адміністрації незаконно "майнили" криптовалюту

 • 12264 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У Києві інженер Державної судової адміністрації на комп’ютерах підприємства незаконно видобував криптовалюту. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"До суду скеровано обвинувальний акт відносно головного інженера ДП "Інформаційні судові системи" Державної судової адміністрації України. Працівник держпідприємства обвинувачується у несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних систем, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації, вчиненому повторно, а також у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення, (ч. ч. 1, 2 ст. 361, ч. 1 ст. 3611 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що протягом 2014-2019 років інженер незаконно використовував мережеве та системне обладнання Державної судової адміністрації України для видобутку криптовалюти.

Крім цього, за грошову винагороду "хакер" забезпечував розміщення на серверному обладнанні ДСА сторонніх ресурсів - інтернет-магазинів.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, до суду передали справу двох чоловіків, які створили фішинговий механізм заволодіння криптовалютою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП