u-kiyevi-narakhuvali-ponad-pivsotni-avariynikh-zhitlovikh-budinkiv

У Києві нарахували понад півсотні аварійних житлових будинків

 • 32682 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У чотирьох районах Києва налічується 54 житлових будинки, які визнані аварійними, і ще 5 – визнані ветхими, в інших 6 районах аварійного житла немає. Про це повідомила пресслужба КМДА у відповіді на запит кореспондента УНН.

Зокрема, у Шевченківському районі є 20 житлових будинків комунальної власності, які визнані ветхими та непридатними для проживання, з них один визнано гостроаварійним. У житловому фонді некомунальної форми власності району значиться 5 будинків, які визнані ветхими.

У Голосіївському районі налічується 1 аварійний будинок за адресою: просп. Голосіївський, 70, корпус 2. Як зазначили в РДА, будинок визнали таким ще в липні 2017 року через те, що він напівзруйнований через вибух, його мешканців відселено, сама ж будівля відновленню не підлягає.

У Подільському районі налічується 32 будинки, визнані непридатними для проживання, з них два підлягають реконструкції, а 6 потребують відселення мешканців.

У Печерському районі аварійним визнано один житловий будинок, який розташований за адресою: вул. В.Васильківська, 17Б.

При цьому в КМДА уточнили, що в Оболонському, Святошинському, Солом'янському, Дніпровському, Дарницькому і Деснянському районі немає визнаних аварійними будинків. У той же час, у Деснянському районі нагадали, що 2016 року міська адміністрація ухвалила рішення щодо початку нового будівництва для переселення мешканців так званого будинку-вбивці, що знаходиться за адресою вул. Мілютенка, 23А.

Нагадаємо, одна родина з будинку на Голосіївському проспекті, де у 2017 році стався вибух газу, досі не отримала нову квартиру як компенсацію.

На завершення будівництва житлового будинку для відселення мешканців ураженого грибком будинку-вбивці по вулиці Мілютенка, 23А, в Києві наступного року з міського бюджету буде виділено понад 50 млн грн.

Українські Національні Новини

Економіка