u-kiyevi-obgovorili-mozhlivist-rozshiryuvati-format-baltik-u-parye

У Києві обговорили можливість розширювати формат "Балтік+" у ПАРЄ

 • 8989 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У вівторок, 5 листопада, в Києві відбулось спільне робоче засідання членів делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з членами делегацій країн "Балтік+". На засіданні обговорювалась і можливість розширювати цей формат. Про це заявила на брифінгу очільниця української делегації, нардеп від партії “Слуга народу” Єлизавета Ясько, передає кореспондент УНН.

"Для нас дійсно велика цінність, що у час, коли довіра до Ради Європи і її цінностей була підірвана в цьому році, зараз ми маємо дуже чітку єдність країн "Балтік+", Великої Британії. Ми в один голос говоримо про те, що треба працювати над поверненням довіри до цінностей і ефективності Ради Європи. Сьогодні ми обговорили той спільний план дій, який ми вже плануємо в найближчий час виконувати", - сказала Ясько.

З її слів, цей план наразі опрацьовується, тому вона не може озвучити його деталі.

"Вже в найближчий час ми хотіли б провести наступні консультації з делегатами, з якими ми б хотіли надалі працювати і розширювати формат "Балтік+". Ми будемо над цим працювати. Також ми обговорили ті інструменти, юридичні, правові, які існують зараз, які ми можемо використовувати для діяльності нашої групи. В тому числі обговорили ситуацію, яка склалась в українській делегації, коли повноваження старої української делегації були скасовані", - зазначила глава української делегації.

На підтримку розширення виступили й інші представники делегацій-членів "Балтік+". Зокрема, голова делегації від парламенту Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у ПАРЄ Сер Роджер Гейл зазначив: "Ми сподіваємось, що до нашої групи приєднаються інші члени".

З подібною заявою виступила і голова делегації парламенту Грузії у ПАРЄ Тамар Чугошвілі.

Зазначимо, 1 жовтня делегаціями Естонії, Грузії, Латвії, Литви та України оголошено про утворення неформальної групи "Балтік+", що буде здійснювати узгоджену політику в Асамблеї.  

Українські Національні Новини

Політика