u-kiyevi-pereymenuvali-chotiri-vulitsi-zyavivsya-bulvar-virskogo

У Києві перейменували чотири вулиці: з'явився бульвар Вірського

 • 66080 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Київська міська рада підтримала рішення про встановлення назв безіменним топонімічним об’єктам та перейменування вулиць. Про це повідомляє УНН із посиланням на КМДА

Деталі

Зокрема, в Голосіївському районі вулицю Амурська перейменовано на вулицю Академіка Книшова, який побудував одну з найрозвиненіших галузей сучасної медицини в українській кардіохірургії. Він до останніх днів життя керував Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова НАМН України.

У Подільському районі вулицю Дмитрівську перейменовано на вулицю Анатолія Кузнецова – письменника, публіциста, автора роману-документа "Бабин Яр", який переклали понад 30 мовами. Цю книжку в усьому світі досі вважають найважливішою про події Другої світової війни у Києві.

У Шевченківському районі вулиця Саратовська стане бульваром Павла Вірського, всесвітньо відомого українського танцівника і хореографа. Це перейменування ініціювала місцева громада та підтримало багато творчих колективів Києва та України.

У Деснянському районі з’явиться вулиця Анатолія Авдієвського – хорового диригента, композитора, директора, художнього керівника та головного диригента заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки. Вулиця розташована поруч із вулицею Григорія Верьовки, що відтворює в топоніміці міста творчий дует вчителя й учня, який існував за їхнього життя.

Додамо

У разі перейменування вулиці немає потреби змінювати адресу реєстрації у паспорті, це можна зробити лише за власним бажанням. Крім того, документи на право власності, авто та інші, в яких зазначено стару назву залишаються чинними. Перейменування вулиці також жодним чином не впливає на реалізацію виборчого права.

Нагадаємо

Верховна Рада України перейменувала місто Володимир-Волинський на Володимир.

Українські Національні Новини

Київ