u-kiyevi-pidvischivsya-riven-zabrudnennya-povitrya

У Києві підвищився рівень забруднення повітря

 • 14122 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Порівняно з попереднім тижнем, у Києві підвищився рівень забруднення повітря. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"У порівнянні з попереднім тижнем рівень забруднення атмосферного повітря міста дещо підвищився, що пов’язано із метеорологічними умовами. Антициклональний характер погоди з температурними інверсіями та застоями повітря сприяв накопиченню шкідливих домішок у повітрі. Більш помітне підвищення вмісту забруднювальних домішок зафіксовано на початку тижня (22-23 жовтня)", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що з 22 по 28 жовтня 2019 року у повітрі Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій діоксида азоту у 5,2 рази, формальдегіду в 3,2 рази, та діоксину сірки у 3,1 рази за середньодобовим вмістом.

"Всього на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії, де проводились щоденні спостереження за забрудненням атмосферного повітря міста, з 22 по 28 жовтня 2019 року було проаналізовано 1557 проб повітря. Сильні тумани, особливо в період з 24 по 25 жовтня, сприяли перезволоженню повітря та деякому вимиванню шкідливих домішок з атмосфери, тобто в даному випадку тумани зіграли корисну дію – зменшили рівень забруднення повітря наприкінці тижня", - додали в пресслужбі.

Зазначається, що зниження температури та посилення швидкості вітру у Києві не сприятиме накопиченню шкідливих домішок у атмосфері.

Нагадаємо, у столичній геофізичній обсерваторії відбулось засідання комісії ТЕБ та НС через підвищення радіаційного фону в обсерваторії.

Українські Національні Новини

Суспільство