u-kiyevi-pokazali-odnu-z-opornikh-likaren-dlya-patsiyentiv-z-covid-19

У Києві показали одну з опорних лікарень для пацієнтів з COVID-19

 • 33563 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко показав відео з міської лікарні №4, що є однією з опорних для лікування пацієнтів із COVID-19. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передає УНН.

“Вірус не відступає. І кількість виявлених випадків коронавірусу в столиці, на жаль, зростає. Збільшується і кількість хворих, які потребують госпіталізації... Із головного, що сьогодні відзначають лікарі: останнім часом у багатьох інфікованих — більш важкий перебіг хвороби. І переважна більшість пацієнтів — у віці від 30 до 60 років", — зазначив мер.

Він додав, що лікарня №4 заповнена майже на 80 відсотків. У ній є своя лабораторія для тестування та дослідження зразків біоматеріалу на ПЛР та ІФА. Необхідними засобами захисту та медикаментами, як вказано, заклад забезпечений.

“Загалом у лікарнях столиці із 1600 ліжок, підготовлених для прийому хворих на коронавірусу в 16 медзакладах, заповнені 52% місць. У разі необхідності місто може перепрофілювати відділення і в інших медзакладах, збільшивши кількість ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19”, — зауважив Кличко.

Нагадаємо, у Києві зафіксували вже понад 15,5 тис. випадків COVID-19.

Українські Національні Новини

Київ