u-kiyevi-proyde-marsh-v-pamyat-geroya-nebesnoyi-sotni-zhiznevskogo

У Києві пройде марш в пам’ять героя Небесної сотні Жизневського

 • 11169 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. У неділю, 31 січня, в Києві пройде марш в пам’ять про Михайла Жизневського, вбитого під час Революції гідності у 2014 році. Відповідне оголошення про подію опубліковане у Facebook, інформує УНН.

Цитата

“В Києві 31 січня 2020 р. о 16:00 пройде Марш пам'яті Михайла Жизневського, Героя України та Білорусі, який загинув під час кривавих подій на вул. Грушевського 22 січня 2014 від кулі "Беркуту". Марш пройде по тому ж маршруту, як і 7 років тому, коли ми всі разом проводжали в останню путь нашого Героя-білоруса в день його народження 26 січня 2014 р”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Збір учасників з 16:00 до 16:40 на Михайлівській площі біля пам'ятника княгині Ользі.

Маршрут ходи: Михайлівська площа — Софіївська площа — Театральна площа — вул. Хмельницького — Хрещатик — вул. Грушевського — народний меморіал Жизневському (навпроти входу в стадіон "Динамо").

Розклад заходів: 16:00-16:40 - збір учасників на Михайлівській площі біля пам’ятника княгині Ользі. 16:40 – рух учасників за маршрутом: Михайлівська площа – Софійська площа – Театральна площа – вул. Хмельницького – Хрещатик – народний меморіал Жизневському на вул. Грушевського. 17:40 - вшанування пам’яті Михайла Жизневського біля народного меморіалу Жизневському. 19:00 – закінчення заходу.

Доповнення

Михайло Жизневський став однією з перших жертв Революції гідності, трагічно загинув 22 січня 2014 року від пострілу в серце на вулиці Грушевського в Києві. У червні 2017 року президент України Петро Порошенко присвоїв Жизневському посмертно звання Героя України.

Крім того, Жизневський був посмертно нагороджений орденом Героїв Небесної сотні.

Його батьки, Ніна й Михайло Жизневські, отримували від української держави пожиттєву пенсію як батьки героя Небесної сотні. Вони померли навесні 2018 року.

Раніше у Генпрокуратурі повідомляли, що вбивство Нігояна, Жизневського і Сеника досі лишаються нерозкритими.

Українські Національні Новини

Суспільство