u-kiyevi-rozpovili-yak-meshkantsi-oblasti-svyatkuvatimut-velikden-v-umovakh-viyni

У Києві розповіли, як мешканці області святкуватимуть Великдень в умовах війни

 • 104749 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Мешканці Київщини матимуть змогу у Великдень піти до церкви до початку комендантської години, залишитися в храмі на богослужіння або ж долучитися до богослужіння онлайн. Стежити за громадським порядком під час Великодніх свят будуть правоохоронці, а також представники комітетів сільських, селищних і міських рад. Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передає УНН.

Деталі

Зокрема очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк та керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба обговорили із Предстоятелем Православної церкви України митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм організацію проведення Великодніх свят.

Під час зустрічі Митрополит Епіфаній наголосив, що мешканці Київщини в першу чергу повинні пам’ятати про свою безпеку та по можливості долучатися до онлайн-богослужінь.

Цитата

“Російський ворог розуміє духовну складову боротьби. Тому він намагається позбавити нас цієї великодньої радості - свята Воскресіння Христового, яке надихає українців на подальшу боротьбу. Хто матиме бажання, може долучитися до трансляції богослужіння онлайн. Або прийти до церкви до початку комендантської години, залишитися в храмі на богослужіння, і зранку після служби, коли закінчиться комендантська година, йти по домівках”, – сказав Предстоятель ПЦУ.

Наголошується, що стежити за громадським порядком під час Великодніх свят будуть правоохоронці, а також представники комітетів сільських, селищних і міських рад.

Додамо

Речник Православної церкви України (ПЦУ), архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) у коментарі УНН розповів, як зустріти Великдень в умовах війни.

Українські Національні Новини

Суспільство