u-kiyevi-stichnimi-vodami-pidtopilo-zaliznichniy-vokzal-pivdenniy

У Києві стічними водами підтопило залізничний вокзал "Південний"

 • 14317 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Забудовник залив бетоном каналізаційний коллектор через що залізничний вокзал "Південний" у Києві підтопило стічними водами. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, передає УНН.

"22 жовтня під час будівельних робіт на вул. Георгія Кірпи, 2-б біля залізничного вокзалу "Південний" забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. У зв’язку з цим нормальне технологічне функціонування міських каналізаційних мереж порушилось", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що фахівці "Київводоканалу" четверту добу роблять усе, щоб не допустити екологічної катастрофи у столиці.

"З метою недопущення залиття стічними водами прилеглих будівель, зокрема залізничного вокзалу "Південний", який і так було частково підтоплено, привокзального поштамту та інших будівель і споруд, силами працівників аварійних бригад "Київводоканалу", із залученням спеціальної техніки, було терміново організовано роботи з локалізації аварійної ситуації та облаштовано перекачування стічних вод за тимчасовою схемою", - розповів заступник головного інженера управління каналізації Києва Андрій Кобзар.

При цьому в КМДА зазначили, що будівництво поруч з залізничним вокзало відбувається без погодженої "Київводоканалом" проектної документації.

У зв'язку з цим представники відомства звернулися до Держархбудінспекції та Національної поліції з вимогою припинити незаконне будівництво та притягти порушників до відповідальності.

Як повідомляв УНН, з кінця червня ПАТ "Укрзалізниця" запровадила в залах відпочинку підвищеного комфорту Центрального залізничного вокзалу станції Київ-Пасажирський безкоштовний доступ до інтернету через Wi-Fi.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП