u-kiyevi-suditimut-cholovika-yakiy-organizuvav-piratskiy-onlayn-kinoteatr

У Києві судитимуть чоловіка, який організував піратський онлайн-кінотеатр

 • 13954 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У Києві судитимуть 34-річного чоловіка, який створив та організував роботу незаконного онлайн-кінотеатру. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

"Київською місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт відносно 34-річного чоловіка, який у змові з іншими особами створив кілька "онлайн-кінотеатрів" для демонстрації аудіовізуальних творів без дозволу правовласників, всупереч вимог Закону України "Про авторське право і суміжні права", - сказано у повідомленні.

Для конспірування своєї злочинної діяльності зловмисник використовував спеціальний сервіс, який дозволяв приховувати реальне місцезнаходження інтернет-ресурсів.

Основою прибутку була сплачена реклама, яка розміщувалася на його онлайн-ресурсах.

У ході досудового розслідування призначено та проведено 36 судових експертиз у сфері інтелектуальної власності та 15 судових комп’ютерно-технічних експертиз. Встановлено, що внаслідок злочинних дій правовласникам завдано збитків на суму понад 5 мільйонів гривень.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до Дарницького райсуду столиці для розгляду. Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві закрили нелегальний онлайн-кінотеатр.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП