u-kiyevi-suditimut-posadovtsya-derzhpratsi-yakiy-vimagav-10-tis-griven-khabara

У Києві судитимуть посадовця Держпраці, який вимагав 10 тис. гривень хабара

 • 10931 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. У Києв судитимуть головного державного інспектора управління Держпраці, який вимагав 10 тисяч гривень хабара. Про це повідомляє УНН з посиланням на прокуратуру міста Києва.

"Так, в липні 2019 року посадовець вимагав неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн за своє сприяння в отриманні дозволу на виконання робіт з підвищеної небезпеки на території м. Київ, та не висвітлення в актах перевірки порушень норм законодавства про працю і не притягнення службових осіб приватного підприємства до адміністративної відповідальності під час проведення планових перевірок", - сказано у повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, санкція якої передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Наразі місцевою прокуратурою обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Як раніше повідомляв УНН, працівницю Чернівецької митниці Державної фіскальної служби судитимуть за отримання неправомірної вигоди від іноземців, які незаконно ввозили на територію України транспортні засоби іноземної реєстрації з Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП