u-kiyevi-ta-peredmisti-cherez-pogodu-ta-chiselni-pozhezhi-zyavivsya-smog-lyudey-zaklikali-ne-paliti-smittya

У Києві та передмісті через погоду та чисельні пожежі з'явився смог: людей закликали не палити сміття

 • 96397 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. У Києві та у Київській області спостерігається загазованість повітря, пов’язана з погодними умовами, що сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі. У ДСНС закликають не палити листя та сміття, пише УНН.

Деталі

Як інформують у відомстві, станом на 7:00 19 березня у Київській області не зафіксовано пожеж в екосистемах, у Зоні відчуження та поблизу ЧАЕС.

Протягом доби 18 березня вогнеборці ДСНС у Київській області ліквідували 21 пожежу на відкритих територія, а саме загорання трав'яного настилу, які були спричинені необережним поводженням з вогнем громадян.

Зокрема, попереджається, що випалювання сухостою та сміття завжди негативно впливає на довкілля та здоров'я людей. Тому рятувальники закликають громадян припинити таку практику і не навантажувати підрозділи ДСНС ще більше під час війни.

У КМДА також вказали, що у столиці спостерігається незначне задимлення. "Це пов'язано зі зміною погодніх умов, зокрема напрямком вітру. За даними фахівців, якість повітря відповідає нормам. Але просимо не відкривати вікна та не виходити з дому без необхідності", - відзначили у КМДА.

Доповнення

У Києві на Дарницькому районі столиці через попадання уламків збитої ракети загорілася багатоповерхівка.

Українські Національні Новини

Суспільство