u-kiyevi-vidbuvsya-vechir-pamyati-tetyani-yablonskoyi

У Києві відбувся вечір пам'яті Тетяни Яблонської

 • 41811 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Сьогодні у Національній бібліотеці України ім. Я. Мудрого пройшов кіновечір, присвячений легендарній українській художниці-живописцю Тетяні Яблонській. Захід мав назву “Легенда українського живопису” і був присвячений 100-й річниці з дня народження художниці, передає кореспондент УНН.

Свій творчий шлях художниця починала як послідовниця соціалістичного реалізму. Її приваблювали теми активного руху, праці, спорту. Багато робіт сповнені ліризмом, особливо присвячених материнству, тонким психологізмом у портретах, автопортретах.

Стилістично манера письма Т.Яблонської зазнавала змін за весь період її довгого й плідного творчого життя, зокрема, у багатьох творах відчувається її захоплення імпресіонізмом.

“Одна з найяскравіших представників художнього мистецтва цілої епохи, Тетяна Яблонська отримала визнання не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Її полотна знаходяться у зібраннях відомих скарбниць світового та вітчизняного мистецтва, а також у приватних колекціях”, - розповіли нам працівники відділу соціокультурної діяльності музею.

Українська художниця була відома не тільки в Україні, але і далеко за її межами. 24 лютого 2017 року Тетяні Яблонській виповнилося б 100 років.

Українські Національні Новини

Суспільство