u-kiyevi-vidkrili-pershiy-punkt-zboru-novorichnikh-yalinok

У Києві відкрили перший пункт збору новорічних ялинок

 • 26222 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У Києві відбулась презентація пункту збору й утилізації новорічних ялинок. Про це повідомляє кореспондент УНН з місця подій.

Процес безвідходного виробництва представили на виробничій базі комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Солом’янського району.

У “Київзелендуб” закликали киян приносити свої ялинки, сосни та смереки до 10 пунктів збору, що відкрилися в столиці 12 січня. Зібрані дерева перероблять на тріску в спеціальному тріскоподрібнювачу і навесні використають для мульчування (захисту ґрунту від пересихання і перегріву) лунок вічнозелених рослин.

“Надалі всі новорічні дерева, які принесуть жителі столиці, будуть перероблені на тріску. Навесні її використаємо для збереження водного балансу в лунках хвойних і вічнозелених дерев”, — сказав генеральний директор “Зеленбуду” Михайло Наконечний.

Працюватимуть пункти до 1 лютого з 9 до 17 годин.

Адреси пунктів, де можна здати ялинки:
— Вул. Тростянецька, 58А
— Проспект Визволителів,6
— Вул. Електротехнічна, 2б
— Проспект С.Бандери, 36А
— Вул. Дмитрівська, 16А
— Залізничне шосе, 61
— Провулок Герцена, 6
— Проспект Голосіївський, 87Г
— Вул. Новопольва, 95
— Вул. Бетховена, 8.

Як повідомляв УНН, гілки з демонтованої головної ялинки України будуть передані "Київзеленбуду" для виробництва палива або тирси для мульчування кущів і дерев.

Українські Національні Новини

Київ