u-kiyevi-vlashtuvali-aktsiyu-solidarnosti-za-svobodu-politvyaznyam-kremlya

У Києві влаштували акцію солідарності за свободу політв’язням Кремля

 • 19284 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. У Києві, на Майдані Незалежності влаштували акцію солідарності “Свободу політв’язням” до Міжнародного Дня захисту прав людини. Як інформують організатори у Facebook, акція відбулася на підтримку бранців Кремля, пише УНН.

Деталі

В акції анонсували участь представників правозахисних організацій, Платформи політв’язнів, незалежних громадських об’єднань переселенців, родин політв’язнів, Меджлісу кримськотатарського народу, переселенців з Криму та Донбасу, представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та інших органів державної влади.

Під час заходу проведено перфоманс “Кайданам не забрати мою волю” за участі колишніх бранців Кремля.

Збір відбувся на алеї Небесної Сотні на фоні гігантського банеру (9х16м), із написом “Свободу політв’язням”, який виробили в Краматорську волонтери та учні місцевих шкіл.

Протягом акції усі присутні могли написати іменне послання політв’язням Кремля на банері, який наступного тижня полетить над Кримом.

Додамо

10 грудня у світі відзначали День прав людини.

За даними Офісу Омбудсмена на середину квітня, Російська Федерації за політичними мотивами переслідує 133 громадянина України, з них 114 незаконно ув’язнені та перебувають у місцях несвободи на території РФ та тимчасово окупованого Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство