u-kiyevi-vlashtuyut-aktsiyu-na-pidtrimku-viyskovopolonenikh-moryakiv

У Києві влаштують акцію на підтримку військовополонених моряків

 • 7968 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. У понеділок у Києві пройде акція на підтримку військовополонених моряків "Пам‘ятай про тих, хто в полоні!" Про це повідомив координатор групи адвокатів українських моряків, затриманих Росією, Микола Полозов у Facebook, передає УНН.

"У понеділок у Києві акції на підтримку військовополонених. Я йду", - написав адвокат.

На сторінці заходу зазначається, що громадська акція "Пам‘ятай про тих, хто в полоні!" відбудеться у понеділок, 17 грудня, о 19.00 на Майдані Незалежності.

"Зустрічаємось, згадуємо прізвище кожного, хто в кремлівському полоні, готуємо і передаємо їм листи та вітання до Новорічних і Різдв‘яних свят!", зазначили організатори.

Нагадаємо, захиснику одного з військовополонених моряків Дениса Гриценка Миколі Полозову дозволили нарешті зустрітися з його підзахисним в будівлі Слідчого комітету Федеральної служби безпеки (ФСБ).

Додамо, що більше 80 правозахисників висловили бажання захищати в суді українських моряків, затриманих РФ в районі Керченської протоки разом з військовими суднами.

Кримський адвокат Еміль Курбедінов планує поїхати в Москву, щоб захищати арештованого військовополоненого українського моряка Богдана Небилицю. Про це він повідомив після виходу з ізолятора тимчасового утримання, де перебував 5 діб у зв'язку з арештом в окупованому Криму.

25 листопада російський спецназ захопив два українські катери і буксир біля берегів анексованого Росією півострова Крим на підході до Керченської протоки. Україна повідомила, що Прикордонна служба ФСБ Криму і Севастополя обстріляла і затримала три українські військові кораблі, які намагалися пройти через Керченську протоку. При затриманні були поранені кілька військовослужбовців збройних сил України, а також пошкоджені морські судна.

Українські Національні Новини

Суспільство