u-kiyevi-vzyali-pid-vartu-chleniv-narkougrupovannya-u-yakikh-viluchili-narkotikiv-na-110-mln-grn

У Києві взяли під варту членів наркоугруповання, у яких вилучили наркотиків на 110 млн грн

 • 18816 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У Києві взяли під варту учасників наркоугруповання, у яких вилучили 2 тонни наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів на 110 мільйонів гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

"За клопотанням прокуратури міста Києва, сімом учасникам міжрегіонального наркоугруповання, які причетні до незаконного перевезення, виготовлення та збуту наркотичних та психотропних речовин у особливо великих розмірах, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на загальну суму 6 млн 439 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що спецоперація із припинення діяльності злочинної групи розпочалася 29 лютого 2020 року на території кількох регіонів України. У ході її проведення перекрили канали постачання наркотиків до столиці, ліквідували потужну нарколабораторію із виготовлення синтетичних наркотиків (солей) та амфетаміну, припинили діяльність двох інтернет-магазинів, через які здійснювався збут наркотиків.

"Загальна вага вилучених у підозрюваних наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів становить понад 2 тонни. Вартість вилученого, за попередніми підрахунками, складає 110 млн гривень", - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що затриманим особам повідомлено про підозру за ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі від 750 тисяч гривень до понад 1 мільйона гривень кожному. Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Нагадаємо, СБУ ліквідувала канал постачання до України кокаїну через порт "Южний".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП