u-kiyevi-za-vimagannya-groshey-zatrimali-rosiyanina-yakiy-buv-u-mizhnarodnomu-rozshuku

У Києві за вимагання грошей затримали росіянина, який був у міжнародному розшуку

 • 9742 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. У Києві правоохоронці затримали та повідомли про підозру у вимаганні 33-річному уродженцю міста Грозний Російської Федерації. Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Київ, передає УНН.

"Установлено, що у травні поточного року мешканець столиці звернувся до підозрюваного з проханням допомогти у вирішенні особистого питання. Оскільки того ж дня потерпілому вдалося самостійно владнати свою проблему, допомога вказаного чоловіка йому вже була не потрібна, про що він повідомив останнього. У свою чергу зловмисник висунув потерпілому вимогу виплатити йому 1000 доларів США у якості відшкодування "за клопоти", - йдеться у повідомленні.

Під час наступних зустрічей із потерпілим вимагач збільшив суму "боргу" до 4000 доларів США, а у разі ж відмови передати грошові кошти зловмисник погрожував відрізати чоловіку пальці і вуха, та зламати руки.

У якості «застави» у потерпілого відібрали автомобіль. За результатами проведення слідчих дій за підозрою у вчиненні злочину правоохоронці затримали 33-річного уродженця міста Грозний Російської Федерації, який нелегально перебував в Україні та знаходився у міжнародному розшуку.

На даний час зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, без визначення розміру застави.

Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Нагадаємо, на Донеччині затримали іноземця, підозрюваного у вбивстві 14-річної.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП