u-kiyevi-za-zimu-otrimali-obmorozhennya-ponad-90-lyudey

У Києві за зиму отримали обмороження понад 90 людей

 • 15602 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Протягом нинішньої зими у Києві через обмороження до лікарів звернулося понад 90 людей, через переохолодження - 151 особа. Про це журналісту УНН повідомила керівниця пресслужби Департаменту охорони здоров'я КМДА Наталія Вишневська.

Цитата:

“З 10 грудня 2020 року з переохолодженням до нас звернулася 151 особа, з обмороженням — 92”, — зазначила Вишневська.

Доповнення

Щорічно до лікувальних закладів України надходять постраждалі з різними стадіями обмороження. За спостереженнями медиків, кількість таких хворих збільшується одразу у декілька разів у періоди різких похолодань. Щоб уникнути переохолодження й обмороження, фахівці рекомендують більше про це дізнатися та дотримуватись основних правил поведінки в умовах низьких температур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві біля метро “Чернігівська” знайшли швейцарця без взуття та з ознаками переохолодження

За даними ДСНС, при довготривалому перебуванні на відкритому повітрі, особливо за умов високої вологості та сильному вітрі, обмороження може виникнути восени та навесні при температурі повітря вище нуля. Статистика свідчить про те, що навіть усі важкі обмороження з ампутацією кінцівок виникають, коли людина перебуває у стані важкого алкогольного сп’яніння.

Додамо, Вишневська раніше повідомляла, що протягом нинішньої зими у Києві через ожеледицю травмувалося понад 6,3 тис. людей.

Українські Національні Новини

Суспільство