u-kiyevi-zapustili-oplatu-bankivskoyu-kartkoyu-v-avtobusakh

У Києві запустили оплату банківською карткою в автобусах

 • 268083 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У Києві запустили систему оплати банківською карткою в наземному комунальному транспорті відсьогодні сервіс доступний на частині маршрутів, повідомили УНН в КМДА.

Цитата

"Із 15 жовтня в громадському транспорті столиці розпочали підключення маршрутів, на яких можна буде розрахуватися за проїзд банківською карткою", - повідомили у КМДА.

Деталі

Як повідомляється, оплата проїзду банківською карткою вже доступна в автобусах за маршрутами: 6, 21, 41, 46, 50, 59, 61, 70, 73, 79, 98, 99, 101, 102, 103, 114.

"Підтвердженням роботи системи є фірмові наліпки на валідаторах. Поступово система запрацює повноцінно на всіх маршрутах та одиницях громадського транспорту", - зазначили у КМДА.

Проєкт реалізовується київською міською владою за підтримки Mastercard та Visa.

Як скористатися

Для оплати проїзду достатньо прикласти банківську карту або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора. Щоб підтвердити оплату за проїзд, потрібно сказати контролеру останні 4 цифри своєї картки або ж показати списання в будь-якому банківському додатку.

Сервіс дозволяє користуватися і застосунком "Київ Цифровий", і карткою киянина. Вартість разової поїздки при оплаті банківською карткою – 8 гривень. Якщо є право на безкоштовний проїзд, на картці киянина повинна бути підключена та активована відповідна пільга.

Українські Національні Новини

Київ