u-kiyevi-zareyestrovano-vipadok-skazu-u-bezpritulnogo-kota

У Києві виявили сказ у безпритульного кота

 • 166325 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. У Печерському районі столиці зареєстровано випадок захворювання на сказ у безпритульного кота. Про це повідомляє УНН з посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

Цитата

"За інформацією головного управління Держпродспоживслужби, у Печерському районі столиці зареєстровано випадок захворювання на сказ у безпритульного кота... Сказ – особливо небезпечна інфекційна хвороба людей і тварин. Збудником сказу є вірус, що вражає центральну нервову систему. Зараження сказом відбувається через пошкоджені шкірні покриви або слизові оболонки під час укусу або ослинення", – заявив перший заступник КМДА Микола Поворозник, якого цитує пресслужба.

Деталі

Наразі фахівці Держпродспоживслужби проводять відповідні заходи на території Печерського району та міста загалом. У відомстві наголошують, що у разі укусу тварини, треба рясно промити рану водою з милом та звернутись до лікаря.

"Щоб запобігти зараженню тварин на сказ, їм треба щорічно робити профілактичні щеплення, а також дотримуватись правил утримання", - наголошують у пресслужбі.

Нагадаємо 

У Голосіївському районі столиці виявили трупи собак

Українські Національні Новини

Київ