u-kiyevi-zatrimali-grupu-falshivomonetnikiv-iz-1-pidroblenim-milyonom-yevro

У Києві спіймали групу фальшивомонетників із підробленим мільйоном євро

 • 14536 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. У Дарницькому районі столиці затримано групу осіб, які підозрюються у виготовленні, зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

"За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2 спільно з ГУ СБУ в м. Києві та Київської області та працівниками Дарницького УП ГУНП затримано групу осіб, які підозрюються у виготовленні, зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти на території міста Києва", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування проведено контроль за вчиненням злочину у вигляді оперативної закупки. У ході проведення другого етапу спецоперації зловмисників було затримано та проведено обшук у приміщенні, де збували підроблену іноземну валюту.

У ході слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили майже 2 тисячі купюр із ознаками підроблення номіналом по 500 євро на загальну суму 998 тисяч євро.

Таким чином у діях затриманих осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів - ред.), у зв’язку з чим їм повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.

Крім того, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, у Києві арештували фальшивомонетника з РФ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП