u-kiyevi-zatrimali-odnogo-z-lideriv-partiyi-medvedchuka-pidozryuyut-u-spivpratsi-zi-spetssluzhbami-rf

У Києві затримали одного з лідерів партії Медведчука. Підозрюють у співпраці зі спецслужбами рф

 • 202960 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У Києві контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Віктора Медведчука "Український вибір" за підозрою у співпраці зі спецслужбами рф. Про це повідомляє СБУ, передає УНН.

Цитата

"У Києві контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Медведчука "Український вибір". За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що зловмисник розробив концепцію "народного самодержавства", яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону. Ці ідеї просували через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій.

У СБУ зазначають, що у 2014 році зловмисник звертався до адміністрації президента рф щодо особистого прийому: щоб "доповісти" про підготовку заходів підривної діяльності в Україні.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника правоохоронці виявили:

▪️ документацію та печатки "громадських організацій";

▪️ заборонену символіку;

▪️ лист з адміністрації президента рф про отримане звернення;

▪️ комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та чорнові записи з доказами злочинних дій.

Доповнення

В Україні суд наклав арешт на корпоративні права і рахунки підприємств родичів народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках було понад 40 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП