u-kiyevi-zatrimali-posobnika-mdb-lnr-yakiy-peredavav-teroristam-rozviduvalni-dani

У Києві затримали пособника "МДБ ЛНР", який передавав терористам розвідувальні дані

 • 15066 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. У Києві затримали чоловіка, якого завербували працівники так званого "МДБ ЛНР" для передачі розвідувальних даних. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області спільно зі слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях встановили місцезнаходження та затримали у місті Києві підозрюваного у сприянні діяльності окупаційної адміністрації РФ у Луганській області", - сказано у повідомленні.

За матеріалами слідства, у 2015 році працівники так званого "МДБ ЛНР" завербували вказану особу та поставили їй завдання регулярно здійснювати на підконтрольній українській владі території Луганської області збір інформації про переміщення та дислокацію військової техніки і особового складу ЗСУ. У подальшому розвіддані передавалися конкретній особі "спецслужби" окупаційної адміністрації Російської Федерації за допомогою телефонного зв’язку.

Тривалий час мешканець Луганської області переховувався від слідства у різних населених пунктах України та був оголошений у розшук.

На виконання ухвали Сєвєродонецького міського суду Луганської області затриманого транспортують до Луганської області для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на Луганщині судитимуть чотирьох організаторів незаконного “референдуму” 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП