u-kiyevi-zatrimali-spivrobitnik-dfs-cherez-vimagannya-4-tis-dolariv-za-zakrittya-provadzhennya

У Києві затримали співробітника ДФС через вимагання 4 тис. доларів за закриття провадження

 • 16748 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. У Києві затримали працівника ДФС, який вимагав 4 тис. доларів хабара за закриття кримінальних проваджень за несплату податків, фіктивне підприємництво та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного бюро розсллідувань.

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали старшого оперуповноваженого Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві під час одержання неправомірної вигоди за зловживання впливом (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

За попередньою інформацією, працівник ДФС вимагав 4 тисячі доларів США у засновника юридичної особи. За "винагороду" оперуповноважений обіцяв вплинути на прийняття слідчим рішення про закриття порушених щодо заявника кримінальних проваджень за несплату податків, фіктивне підприємництво та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом і повернення йому вилученого майна.

Під час одержання другої частини хабара у сумі 2 тисячі доларів США працівника ДФС затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині на хабарі у розмірі 2 тис. доларів затримали поліцейську. Вони вимагала гроші за закриття провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП