u-kiyevi-zatrimali-valyutnika-z-falshivimi-groshima

У Києві затримали "валютника" з фальшивими грошима

 • 20481 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У столиці викрили чоловіка, який здійснював фінансові операції з підробленою іноземною валютою. Аферист шукав своїх жертв у мережі. Про це УНН повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Так, слідчі отримали інформацію, що на території міста чоловік обмінює фальшиві гроші. Своїх потенційних жертв він підшукував у Інтернеті, розмістивши там відповідне оголошення. У результаті охочі придбати іноземну валюту телефонували аферисту та домовлялись з ним про час та місце зустрічі.

Днями на "гачок" зловмисника потрапив ще один потерпілий, який хотів придбати майже 5000 євро, спокусившись на привабливий курс. Чоловіки зустрілися на вулиці Лейпцизькій та в салоні автомобіля почали відраховувати один одному гроші. Коли потерпілий під час обміну отримав першу частину іноземної валюти - 600 євро, відразу запідозрив, що купюри мають ознаки підробки.

Не гаючи часу, він зателефонував до правоохоронців, які затримали фігуранта на місці злочину. У зловмисника вилучили підроблену готівку.

Чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів за скоєння аналогічних правопорушень. Наразі розслідується чотири епізоди злочинної діяльності підозрюваного.

Чоловіку оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у травні цього року співробітники СБУ, залучені до операції Об’єднаних сил, викрили угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні фальшивих купюр.

Українські Національні Новини

Київ